Vi på HH Innovation vill tacka alla samarbetspartners, aktörer, studenter, lärare och forskare för ett fint samarbete under 2019.

 

En liten summering över året 

I samarbete med High Five driver vi verksamheten HighFive Student. Under året har Sara och Staffan coachat fler än 100 driftiga studenter kring sin affärsidé. I tillägg till detta har de arbetat med ett flertal öppna event kopplat till att stärka entreprenöriella förmågor, identifiera drivkrafter och lära sig mer om att starta eget företag.        

 

De har också bidragit med innehåll i utbildningarna på Högskolan med brinnande engagemang och  genom detta har studenterna fått upplevelser och erfarenheter genom dessa moment och kurser som de bär med sig lång tid framöver.

 

Under året har våra två innovationsrådgivare Staffan och Hans-Erik genomfört fler än 200 rådgivningsmöten med ca 50 forskare och lärare på Högskolan. Vi har ansökt om och fått 6 VFT-projekt beviljade och därigenom har ca 850 000kr beviljats för att hjälpa forskare att validera sin idé mot tillämpning. Det tycker vi är fantastiskt!

 

Vi är så glada över de framgångar våra duktiga studenter, forskare och lärare får i sin resa kring nyttiggörande. Det går inte att lyfta alla men några stycken vill vi dela med oss av:

 

En självklarhet är att hylla företaget Vectorize Moves, som under året fått mängder med priser och publicitet. Högskolan i Halmstad delade ut årets Innovationspris till Siddhartha och hans team, och i tillägg till det har de vunnit ett pris i Sverigefinalen för Venture Cup, Embedded Award och mycket, mycket mer. Stort grattis och fantastiskt bra jobbat!!

 

Anita Santanna arbetar nu på heltid med sitt företagande och får fortsatt stöd av HighFive Business. Vi önskar henne stort lycka till och kommer med spänning att följa hennes framgångar.

 

Pius Lukongo når fortsatta framgångar med sin Biochar Cook Stove. Med ytterligare finansiering och ett flertal examensprojekt fortsätter han att innovativt arbeta mot klimathotet. 


Empatilabb får fortsatt mycket positiv respons på sitt koncept för att arbeta med empatitrötthet. Den kvantitativa studien pågår just nu och ett test med personal på ett särskilt boende är också i uppstartsfas. Detta kommer ni med all säkerhet att få höra mer om nästa år!

 

Våra kära lingvister har med stor passion arbetat med att sprida sin kunskap till omgivande samhälle. Senast bidrog de med sin kompetens till ett projekt av Hälsoteknikcentrum där man stöttar företaget Visiba Care att utveckla en chatbot, Red Robin. Man kunde riktigt känna hur energin flödade i rummet under workshopen.


Under hösten har ett flertal företag kopplats ihop med våra innovativa ingenjörsstudenter för examensarbete under våren. Vi ser fram emot att titta på resultaten under vårens Utexpo.

  

Ett stort och innerligt tack vill vi också ge till Halmstad Kommun och Andreas Tylenius med team, som bidragit till årets Innovationsvecka och Hackathon. Staffan Enting som proffsig projektledare lyckades tillsammans med Halmstad Kommun skapa ett stort engagemang både i de kommunala förvaltningarna, hos näringslivet och bland Högskolans studenter och forskare. Hela 127 personer deltog under Hackathonet och det är fantastiskt!

 

Än en gång vill vi rikta ett stort tack till våra samverkansparter, vänner och duktiga forskare, lärare och studenter för detta året.

 

Med önskan om en riktigt avkopplande Jul och Nyårshelg och ett lika bra och fruktbart samarbete nästa år!

 

HH Innovation AB

 

Hans-Erik, Staffan, Ola och Josefine

Från kunskap till innovation helt enkelt!

Bild: Anders Nelson