Våra folkvald hälsar på

Vi fick på tisdagen besök av Stefan Pålsson, Anna Fallkvist, Ella Kardemark och Urszula Hansson från  kommunsstyrelsen i Halmstad.  Vi pratade om högskolans roll i samhället och vidare samarbete runt samverkan och nyttiggörande. Besöket avslutades med en rundvandring på campus med besök på Högskolan i Halmstads olika labb Tack för trevligt besök, vi ser fram emot fortsatt samarbete.   

0 kommentarer

Mark- och exploateringschefer på besök

Idag hade vi förmånen att träffa mark- och exploateringscheferna från Halmstads, Kalmars, Växjös, Karlskronas och Kristianstads kommuner. Vilken plats passar då bättre att ses på än 22:a våningen i Trade Center, som bjuder på ett fågelperspektiv över stora delar av Halmstad och dess stadsplanering.  Tillsammans diskuterade vi möjligheter till samverkan kring nyttiggörande från både forskar- såväl studenthåll, men även andra  möjligheter Högskolan i Halmstad kan erbjuda i relation till frågor rörande samhälls- och stadsutveckling, kompetensutveckling studentprojekt, forskningssamarbeten samt hur HH…

0 kommentarer

Stormgrid på besök

HH Innovation fick spännande besök av Stormgrid, ett Göteborgsbaserat bolag som erbjuder förtag och individer expertkunskap inom AI-lösningar. Vi diskuterade potentiell samverkan, framförallt möjligheter gentemot den kunskap och de miljöer som finns kopplat mot AI och e-sport på Högskolan i Halmstad. Även ett uppskattat besök på Högskolans E-sportlabb genomfördes.  Tack för ett trevligt besök!

0 kommentarer

Hushållningssällskapet Halland

I veckan träffades HH Innovation, Högskolan i Halmstad och Hushållningssällskapet Halland – ett första möte med syfte att förbättra samverkan. Hushållningssällskapet är ett mellanting mellan stiftelse och förening, och bildades redan 1812 – idag arbetar de för att utveckla framtidens landsbygd, en landsbygd som ska präglas av hållbarhet, konkurrenskraft och utveckling. Hushållningssällskapet har kunskap och kompetens inom exempelvis företags- och affärsutveckling, natur och vattenvård, miljö, klimat, fältförsök och odling. Vi ser fram emot ett givande utbyte i form av en mångfald kommande projekt…

0 kommentarer

Välkommen Jonas

Vi välkomnar Jonas Malmberg som ny styrelseledamot i HH Innovation AB.Jonas är född i Stockholm men har bott merparten av sitt liv i Halmstad. Som entreprenör har han drivit företag både som VD och som styrelseordförande.Mest känd inom entreprenörsvärlden är Jonas förmodligen för att ha startat och drivit bolaget Quicksearch, vilket han sedermera sålde 2022. Idag är Jonas aktiv inom ett tiotal bolag som investerare, styrelsemedlem och rådgivare.Varmt välkommen till HH Innovation Jonas.

0 kommentarer

Juryarbete pågår

Vem eller vilka blir ”Årets Entreprenör i Halmstads kommun”? För att ge svar på den frågan pågår juryarbetet för att utse 2023 års vinnare.  ”Utmärkelsen delas ut varje år ut till en eller flera personer som har betytt mycket för det lokala företagets tillväxt och utveckling. Den som får priset ska vara entreprenöriell, nyskapande, visionär och ha förmågan att ständigt se affärsmöjligheter.”Jurygruppen består av representanter från Halmstads kommuns näringsliv, politik samt Högskolan i Halmstad.Vinnare utses av kommunstyrelsen!

0 kommentarer

Slutredovisning innovationskurs

Idag var det slutredovisning för ingenjörsstudenter som deltar i Högskolan i Halmstads profilerande innovationskurs.Många spännande produkter och lösningar presenterades. Vi ser fram emot att förhoppningsvis få se dessa idéer realiseras!Detta var sista tillfället för höstterminens upplaga av innovationskursen. Timo Lagerbjelke och Gabriella Hildebrand är tillbaka med innovationskursen till hösten 2023.Alla idéer är även välkomna till HH Innovations och HighFives verksamheter för vidare stöd.

0 kommentarer

MediaXpo 2023

Studenter inspirerar till nyttiggörande!HH Innovation besökte MediaXpo 2023, där tredjeårsstudenter inom medie- och kommunikationsvetenskap - inriktning hälsa, vid Högskolan i Halmstad, presenterade sina projektarbeten i form av olika medieproduktioner.Produktionerna är gjorda på uppdrag av reella beställare såsom Region Halland, Halmstads kommun och Högskolan i Halmstad, varpå studenterna inte bara fick chans till att applicera sina kunskaper, utan kunskaperna applicerades med syfte att uppnå reell nytta - med andra ord fick vi se fina exempel på nyttiggörande.

0 kommentarer

God Jul

HH Innovation önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!Det år som nu närmar sig sitt slut har i vanlig ordning innefattat varierande, utmanande, men framför allt stimulerande och glädjefyllt arbete.Tillsammans med er har vi genomfört inspirationsaktiviteter, rådgivning, studiebesök, workshops, funnit projektmedel, hållit föreläsningar och mer därtill, kopplat mot att nyttiggöra den fantastiska kunskap som finns på Högskolan i Halmstad.Vi tackar er för gott samarbete, på återseende 2023.

0 kommentarer

Detta var det sista inlägget

Det finns inga fler sidor att hämta