HH Innovation, med Staffan Enting i spetsen, arrangerar årligen ett hackathon under något som vi kallar Innovationsveckan. 

Snart är det dags igen. Det är ett årligt återkommande event där vi tar oss an en samhällsutmaning och löser dem under inspirerande och roliga former genom att sätta samman forskare, studenter, personer från näringslivet och andra människor som är intresserade i kompetensöverskridande grupper. Dessa får välja bland skarpa case från årets uppdragsgivare och under roliga former lösa dem. Alla får vara med och det finns inga förkunskapskrav.

I år är uppdragsgivaren Halmstad kommun, och temat är ”Det smarta Halmstad”. Där kommer kommunen komma med ett antal utmaningar som man tillsammans i grupper kommer få hjälpas åt att ta fram lösningar kring. Konkreta case kommer presenteras på plats och så får man i smågrupper 48 timmar på sig att lösa dem. Allt detta samtidigt som man får gå på inspirerande föreläsningar, deltar i kreativa aktiviteter, äter god mat och har roligt tillsamman, samtidigt som man löser stora samhällsutmaningar.

Mer information samt schema finns på [www.hh.se/innovationsveckan]

På bilderna ser ni projektteamet (ovan) samt projektledaren Staffan Enting (nedan). På den översta bilden ser ni konst som är skapad av boende på Slottsparkens äldreboende under temat ”framtidens Halmstad”.

Hoppas att vi ses den 8-10 november.

Från kunskap till innovation helt enkelt!