I fredags uppmärksammades företag och entreprenörer under festliga former vid Näringslivsgalan i Halmstad. Högskolan i Halmstad delade traditionsenligt ut Årets innovationspris som i år gick till Mohsen Haj-Bolouri och företaget OnDeMove.

Syftet med innovationspriset är att uppmärksamma och stärka innovationsföretag som är sprungna ur utbildning och forskning. Företaget ska ha sin huvudsakliga verksamhet i Halmstad med närliggande region och presentera en innovativ lösning på ett stort behov.

Mohsen Haj-Bolouri och företaget OnDeMove tilldelades Årets innovationspris.

Årets pris delades ut av Högskolans rektor Stephen Hwang, och tilldelades Mohsen Haj-Bolouri och företaget OnDeMove. OnDeMove arbetar aktivt med att göra behovet av hörhjälpmedel mindre stigmatiserat genom en smart produkt som är formgiven på ett attraktivt sätt.

– Att på ett nytänkande sätt förbättra livskvaliteten hos hörselnedsatta har varit vår passion de senaste åren, och att få ta emot Högskolans prestigefyllda innovationspris är ett bevis på att vi har kommit en bra bit vägen, säger en glad Mohsen Haj-Bolouri.

Motivering för Årets innovationspris

Årets innovationspris går till ett företag som arbetar med ett hjälpmedel för alla dem som behöver hjälp att höra lite bättre. En ganska stor andel av befolkningen lever med någon form av hörselnedsättning, och de flesta av oss har nog upplevt hur besvärligt det kan vara när man inte hör. Vår pristagare arbetar aktivt med att göra behovet av hörhjälpmedel mindre stigmatiserat genom en smart produkt som är formgiven på ett attraktivt sätt, så att det ska kännas enklare att kunna få hörselförstärkning när det behövs. Hjälpmedlet har helt enkelt blivit en ”smart pryl”.

Innovatören bakom företaget har utmärkt sig genom osjälviskhet och hjälpsamhet, och har varit till hjälp och stöd för såväl andra företag och entreprenörer som studenter vid Högskolan i Halmstad.

 

Text: Christa Amnell
Bild: Dan Bergmark

Besök gärna:
Orginalartikel